K-Plussa-mobiilikortti

K-Plussan mobiilikortti on Android-puhelimeen ladattava sovellus, joka toimii K-ryhmän kaupoissa lähiluettavan Plussa-kortin tavoin. Sovelluksen voi ladata NFC-ominaisuudella varustettuihin Android-puhelimeen, joissa on käyttöjärjestelmäversio 4.4 tai uudempi. Kortti toimii lähes kaikissa K-ryhmän kaupoissa.

1. Hae sovellus Play-kaupasta
Lataa sovellus – sen asentaminen onnistuu ainoastaan niihin puhelimiin, joissa mobiilikortti toimii. Mobiilikortti-sovelluksen asentamisen jälkeen se löytyy puhelimesi sovellus-valikosta.

2.  Ota kortti käyttöösi
Avaa sovellus, anna käytössä olevan Plussa-kortin numero, sekä etu- ja sukunimesi siinä muodossa kuin ne ovat kortissasi. Mikäli sinulla on Plussa-ominaisuudella varustettu pankin credit- tai debit-kortti, löytyy Plussa-kortin numero kortin kääntöpuolelta. Mobiilikortin käyttöönoton yhteydessä sinulle muodostuu oma uusi Plussa-mobiilikortin numero. Käyttöönoton jälkeen sovellus tarkastaa, että puhelimessa on oikeat asetukset mobiilikortin toiminnan varmistamiseksi. 

3. Näin toimit kassalla
Kaupan kassalla maksaessasi puhelimesi näytön aktivointi riittää. Vie puhelimesi takakansi kiinni maksupäätteen vasempaan kylkeen.

Mobiilikortin käyttöönotto

Avaa sovellus, anna käytössä olevan Plussa-kortin numero, sekä etu- ja sukunimesi siinä muodossa kuin ne ovat kortissasi.

Mikäli sinulla on Plussa-ominaisuudella varustettu pankin credit- tai debit-kortti, löytyy Plussa-kortin numero kortin kääntöpuolelta. Mobiilikortin käyttöönoton yhteydessä sinulle muodostuu oma uusi Plussa-mobiilikortin numero. Käyttöönoton jälkeen sovellus tarkastaa, että puhelimessa on oikeat asetukset mobiilikortin toiminnan varmistamiseksi.

Mikäli käyttöönotto ei onnistu, tarkista oletko kirjoittanut oikein Plussa-korttisi numeron. Numero on 16-merkkinen ja alkaa numerosarjalla 703240. Tarkista myös, että olet kirjoittanut etu- ja sukunimen kuten kortissa lukee. Jos saat silti ilmoituksen virheellisistä tiedoista, ole hyvä ja ota yhteyttä Plussan asiakaspalveluun joko palautelomakkeella, K-Plussa Chatissä tai puhelimitse 010 198604.Vastaamme puheluusi ma-pe 9-21 ja la 10-15, puhelun hinta on paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinlasku.

Miten mobiilikorttia käytetään

Mobiilikortti toimii lähes kaikissa K-ryhmän kaupoissa.

Laita puhelimesi näyttö päälle, esimerkiksi painamalla näytön lukitsevaa näppäintä tai kotinäppäintä. Mobiilikortti toimii ainoastaan silloin, kun näytön taustavalo palaa. Puhelimen näyttölukkoa ei tarvitse avata.

Mobiilikortti tunnistetaan kassalla, kun viet puhelimen takakannen kiinni maksupäätteen vasempaan kylkeen. Voit tehdä tämän heti, kun kassahenkilö on käsitellyt ensimmäisen ostamasi tuotteen ja maksupäätteessä lukee ”Lue Plussa-kortti”.

Onnistuneen rekisteröinnin jälkeen maksupäätteen näyttöön tulee teksti ”Plussa tunnistettu”.

Mobiilikortti ei toimi

Muistathan aktivoida näytön ja viedä puhelimen takakannen kiinni maksupäätteen vasempaan kylkeen.

Jos mobiilikortti ei toimi, käytä toista Plussa-korttia, joka on mahdollisesti mukanasi.

Mobiilikortin toimintaa saattaa häiritä paksut puhelimen suojakuoret, sekä kuoret joissa säilytetään muita lähiluettavia kortteja.

Palautetta voit lähettää palautelomakkeen kautta.

Kadonnut puhelin ja mobiilikortti

Jos puhelimesi katoaa, voit tehdä katoamisilmoituksen kortistasi henkilökohtaisilla Oma Plussa-sivuilla Omat Plussa-kortit –osiossa. Voit myös ilmoittaa katoamisesta joko palautelomakkeella tai puhelimitse 010 198604. Numerosta vastataan ma-pe 9-21 ja la 10-15. Puhelusta menee tavanomainen puhelumaksu (mpm tai pvm).

Mobiilikortin poistaminen puhelimesta

Sovellus poistetaan puhelimesta puhelimen käyttöohjeiden mukaisesti.